Kabelky z přírodních materiálů

Tagy:  ekologické, bio, přírodní, kabelky, bambus, dřevo, juta, africké kabelky, pandán, tráva

Sponzorované odkazy:

Kabelky z přírodních materiálů

Přírodní materiál není určen pouze pro „zaryté“ ekoložky, ale pro všechny slečny a dámy, které chtějí být letošní rok opravdu trendy, výjimečné, stylové a navíc šetrné k přírodě!

Ekologické kabelky

Máme pro vás perfektní tip na vskutku módní doplněk, díky kterému nebudete působit nudně, ale unikátně, stylově a skutečně IN. Představme si společně bambusové kabelky, které se staly hitem číslo jedna, co se v oblasti módních doplňků týče. Pokud nemáte ráda kožené modely a je vám líto zvířátek, pořiďte si ekologickou kabelku, která vás zaručeně potěší.

Kabelka z přírodního materiálu, autor: Instylebamboo.comKabelka z přírodního materiálu, autor: Instylebamboo.com
Moderní a elegantní kabelka z přírodního materiálu, autor: Instylebamboo.comModerní a elegantní kabelka z přírodního materiálu, autor: Instylebamboo.com

Minikabelky

Přírodní kabelky neboli ekologické kabelky jsou moderní záležitostí jaro – léto 2011. Tento trend je již zaběhlí v zahraničí a záleží jen na nás, jak se s ním popereme u nás v Čechách.
Drobné, mále a tzv. náramkové kabelky jsou skutečným hitem. Jedná se o kabelky menších rozměrů, které se pouze nasadí na zápěstí. Nejmodernější jsou okrouhlé tvary, ale zakoupit si můžete také trojúhelníkový nebo obdélníkový tvar. Vybrat si můžete z rozsáhlé nabídky barev. Od růžových, modrých, tyrkysových až po cihlovou, hnědou nebo zelenou. Všechny minikabelky na zápěstí jsou vyráběny z přírodního materiálu – juty. Ucha kabelky bývají též ekologická. Z 99% se jedná o bambusová ucha.

Kabelky z trávy

Možná vás tento nadpis poněkud zaskočil, ale je to tak. Tento druh kabelek je vyroben z vláken dřevní buničiny a trávy. K dostání jsou zatím jen v šesti barvách – zelené, červené, khaki, tyrkysové, černé a lososové. A co se týče designu, zatím jsou dostupné pouze v klasickém obdélníkovém tvaru.

Bambus a juta

Další skupinu přírodních kabelek tvoří takové kousky, které byly vyrobeny z juty a bambusu. Hodí se např. na pláž, ale také do města. Juta je přírodní surovina, která se velmi často používá právě v textilním průmyslu, neboť je cenově nejdostupnější (nejlevnější). Kromě toho mají tyto kabelky opravdu unikátní a exklusivní bambusová ucha a obroubení.

Bambus, autor: eschipulBambus, autor: eschipul
Kabelka z juty, autor: Rose PasqualeKabelka z juty, autor: Rose Pasquale

„Africké“ kabelky

Další skupinu kabelek šetrných k přírodě tvoří tzv. pandánové kabelky, které se přezdívají též Africké kabelky. Pandán je totiž africký keř s voňavými květy. Asi už jste v televizi viděli, jak si afričtí domorodci pletou z listů rohože nebo klobouky. Přesně tento materiál máme na mysli. Vybrat si můžete z celé řady tvarů, velikostí a designu. Nejmodernější je kostičkovaný svršek. K africkým kabelkám se nejlépe hodí dřevěná ucha, která dodají kabelce nejen svůj přírodní vzhled, ale také osobitý ráz. Kabelky můžete pořídit bez zapínání nebo s všitým a praktickým zipem.

Pandán, autor: FotoosVanRobinPandán, autor: FotoosVanRobin

Článek Kabelky z přírodních materiálů byl publikován 12. února 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...