Šaty dělají dámu

Šaty dělají dámu

Od dob, kdy se přestaly nosit kožešiny na holém těle a lidstvo vymyslelo tkalcovský stav, řeší všechny ženy světa denně velký problém: Co si mám vzít na sebe? V šatníku máme více než jen ochranu proti nepřízni počasí, vlastníme sbírku různých módních trendů. A pak ráno stojíme nerozhodně před skříní a dlouze přemítáme.

Dámské šatyDámské šaty

Dobře se cítit, dobře vypadat

Určitě znáte ten pocit, kdy se nedaří zkombinovat kalhoty a svetřík, sukni a halenku, všechno vypadá tak nějak nudně nebo divně. Může to být jen ve vaší hlavě, ale i to je důležité. Protože když se žena cítí v určitém oblečení dobře, vyzařuje sebevědomí, a to jí přidává na přitažlivosti. Nicméně, pokud si před zrcadlem už tak trochu zoufáte, je tu jednoduché řešení, které vždycky zafunguje: elegantní dlouhé šaty.

Šaty nejen na ples

Délka dámských šatů doznala v průběhu minulého století revolučních změn. Po první světové válce se kvůli nedostatku látek sukně zkrátily do poloviny lýtek a trend zkracování pokračoval až k minisukním v období hippies. Ovšem přiznejme si, že délka ke kotníkům má v sobě určitou noblesu. A nejde jenom o plesové róby, současnost dokazuje oblibu dlouhých šatů i na denní nošení. V létě lehounká látka příjemně vlaje kolem nohou a v zimně jsme jako v bavlnce, když vysoké kozačky překrývá vrstva vlněné sukně.

Bez doplňků by to nešlo

Šaty jsou samy o sobě výrazem ženskosti, ale k jejímu podtržení je třeba ještě zvolit správné doplňky. Podle nálady či módních trendů můžete sáhnout po výrazných či naopak nenápadných kouscích, vždy však dodají ten správný punc vašemu outfitu. Krásné stříbrné náušnice jsou vhodnou volbou jak k elegantnímu oblečení do kanceláře, tak k romantické večeři ve dvou. Stačí si jen vybrat styl, který zdůrazní vaši osobnost.

Stříbrné náušnice s přírodní perlou, foto: arem.skStříbrné náušnice s přírodní perlou, foto: arem.sk Stříbrné náušnice s přírodní perlou, foto: arem.sk

Náhrdelník jako talisman

Už od počátku věků lidstvo věřilo v kouzelnou moc talismanů. Ať už to byl měsíční kámen či tygří zuby, lidé na krku nosili to, co považovali za nejvzácnější. Od těch dob jsme se sice naučili více spoléhat sami na sebe než na magii, ale stále chceme mít u sebe symboly, které pro nás něco znamenají. Jde o vyjádření našich tužeb, postojů, víry. Elegantní stříbrné náhrdelníky ve formě řetízku a přívěsku nabízejí nepřeberné možnosti sebevyjádření. Můžete na srdci nosit srdíčko, hvězdu nebo počáteční písmeno jména vašeho milovaného, vždy to bude vypadat skvěle. Ještě důležitější však je, že vy se budete cítit skvěle.

Stříbrný náhrdelník s kulatým čirým kamenem, foto: arem.skStříbrný náhrdelník s kulatým čirým kamenem, foto: arem.sk Stříbrný náhrdelník s kulatým čirým kamenem, foto: arem.sk

Ženskost neznamená slabost

Myslíte si, že důkazem pevné vůle a odhodlání jsou mužské atributy jako kalhoty, sako a bílá košile? Nenechte se zmýlit. Platilo přece vždy, že ženské zbraně zmůžou mnohdy více než síla a svaly. Noste hrdě své rozevláté sukně, krásné doplňky a užívejte si svou ženskost. Když se budeme dobře cítit a věřit samy sobě, dokážeme cokoliv.

Článek Šaty dělají dámu byl publikován 26. října 2021 v 15.30 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...