Co si obléci, pokud poletíte na podzimní dovolenou?

Sponzorované odkazy:

Co si obléci, pokud poletíte na podzimní dovolenou?

O tom, co si obléci na dovolenou do letadla, jsme již na našem blogu již psali. Většina článků je však o tom, co si obléci pokud odjíždíte z České republiky během léta do místa, kde je ještě větší teplo. Dnešní článek je věnován situaci, kdy je u nás chladný a pochmurný podzim a chystáte se do tepla.

Klasickým příkladem je cestování spousty našinců během podzimu do Egypta. Tam se sice nejedná o příliš dlouhý let v mezinárodním měřítku, ale i tak by vám nemělo být příliš zima, horko a oblečení do letadla by vás nikde nemělo škrtit, už z toho důvodu, že strnulá pozice, příliš těsné oblečení může vést k tzv. cestovatelské trombóze – a to rozhodně není příjemný způsob, jak začít svou vysněnou dovolenou, že?

Myslete také na pohodlné boty, rozhodně by měly být prodyšné, nikoliv se šňůrkami na zavazování kolem lýtek, vyhněte se i botám na vysokém podpatku. Počítejte s tím, že postávání ve frontě, také dlouhé sezení posléze v letadle povede k tomu, že i zdravým lidem chodidla trochu otečou. Kvůli případným kontrolám by vám měly jít boty snadno sundat a obléci. A určitě také doporučuji kvalitní ponožky. Lidé, kteří mají sklony k trombózám uvítají kompresní podkolenky.

Co tedy na sebe do letadla?

Zvolte pohodlné, klidně i ležérní oblečení, které vás nikde neřeže, nestahuje. I ve volnějším vzdušném oblečení můžete vypadat hezky, stačí oblečení pěkně sladit. Pokud odjíždíte do tepla a tady je vám zima, zvolte nějaký pěkný kardigan, mikinu, či lehký nepromokavý trenčkot, který půjde v cílové destinaci snadno složit do zavazadla. Svrchní bunda, mikina, či svetr by měly být nejlépe z nějakého nemačkavého materiálu, protože víte, že je v dovolenkové destinaci nevyužijete. Jste-li zimomřivá, jako doplněk ke svému outfitu zvolte šátek větších rozměrů, který pomůže jako další vrstva outfitu, můžete se do něj v letadle zachumlat, když vám bude chladno.

Můžete obléci také šaty ve spojení s pohodlnými legínami, které snadno po přistání sundáte. Oblečení na cestu volte tak, abyste alespoň část z něj mohli nosit během dovolené. Klidně přidejte kšiltovku, až vystoupíte, bude se vám hodit, tady vám alespoň nezmoknou vlasy. Jako bonus se vám nezmačká v kufru.

Některé ženy při cestování nedají dopustit na skinny džíny, ale neměly by být ovšem příliš těsné, během několikahodinového letu se tyto pohodlné kalhoty dokáží proměnit v doslova mučící nástroj. O špatném prokrvení dolní poloviny vašeho těla ani nemluvě.

Článek Co si obléci, pokud poletíte na podzimní dovolenou? byl publikován dnes v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...