Jak nosit barevné punčocháče letos na podzim

Sponzorované odkazy:

Jak nosit barevné punčocháče letos na podzim

Přemýšlíte, jak nosit barevné punčocháče? Je to zábavný a kreativní trend a v tomto příspěvku se budu zabývat způsoby, jak můžete začlenit barevné punčocháče do svého podzimního šatníku. Ať si zlí jazykové tvrdí, co chtějí, podle mě barevné punčochy k podzimu patří. Stejně jako poletující listy, či dýňové latté.

Oficiálně už máme podzim i podle kalendáře, takže se podívejte do skříně, zda máte od loni zásoby punčoch hrajících všemi barvami, či se pro ně budete muset vypravit do obchodu.

Věděla jste? Aneb fakta o punčochách!

První zmínky o punčochách pocházejí ze starověkého Řecka, kde byly používány jako ochrana nohou. V Evropě se ručně pletené punčochy objevily asi ve 14. století a byly určeny především pro muže. Barevné punčochové kalhoty, známé také jako silonky, se staly populární v průběhu 20. století. První punčochy byly vyrobeny z polyamidového vlákna, které vynalezl chemik Wallace Hume Carothers v roce 1938 pro firmu DuPont. Barevné varianty se začaly objevovat později, když se móda stala odvážnější a experimentovala s různými barvami a vzory. V 60. letech 20. století se začaly vyrábět průsvitné punčochové kalhoty, které se rychle staly módním hitem, zejména díky popularitě minisukní. Zajímavé, že?

Barevný podzim

Já osobně úplně zbožňuju podzimně zbarvené punčochy. Nosím je i v době, kdy je móda nediktuje. Je mi to jedno. Letos se nade mnou módní návrháři smilovali a nebudu na ulici v barevných punčoškách jediná.

Jak barevné punčochy nosit?

Pokud vás světlé a zářivé barvy děsí, začněte nosit tlumené barvy, jako je tmavě modrá, bordó, nebo hnědá. Snadno je skombinujete s ostatními kousky ve vašem šatníku. Až si na svoje nohy oděné do barevné pavučinky zvyknete, oblečte odvážnější barvičky. Skvěle například vypadají punčochy v hořčicové barvě, rozzáří i nejnudnější elegantní pracovní kostýmek, třeba ten šedý, který nenosíte, protože si vás v něm nikdo nevšimne. S barevnými punčoškami však bude vypadat úplně jinak! Zkuste to!

Pozor na kombinaci barev!

Abyste nevypadala nevkusně, anebo tak, že máte dneska volno v cirkusu, pamatujte na zlaté pravidlo. Čím barevnější a odvážnější punčochy, tím „normálněji“ by mělo vypadat ostatní oblečení. Nevíte-li, jak barvy mezi sebou kombinovat, najděte si třeba na Pinterestu kolečko s barvami, vždy platí, že protilehlé barvičky vytváří ideální kontrast. Třeba zelená a fialová, žlutá a modrá apod. Ostatně Pinterest opravdu doporučuji jako zásobárnu nápadů a tipů pro všechny, kteří chtějí vypadat hezky. Je však fér vás varovat, je to krutě návyková záležitost.

Osobně doporučuji kombianci fialových, případně bordó punčoch a šedé. Celou kombinaci můžete zjemnit pudrově růžovým topem, tričkem, či halenkou. Nebo sukni áčkového střihu s kostkami v námořnické modré, noste s bledě modrými silonkami.

Velice překvapivý look vytvoříte spojením jásavé žluté a zvířecím potiskem na sukni. Tady však pozor, na tuto kombinaci musíte mít dokonalé nohy, protože daný look přitáhne pozornost opravdu všech. Ideální na kávu s kamarádkou, nikoliv však do kanceláře.

Žlutou jásavou sukni doplňte zelenými punčochami, naopak usedlé zelené pouzdrové šaty skvěle rozsvítí žluté punčochy.

Osobně miluju spojení tmavě modré a pudrově růžové, ta dodá prudce elegantní modré barvě nádech romantiky a dívčí roztomilosti. Je jen na vás, zda koupíte růžové silonky a oblečete modré šaty, či šatový kabát, anebo svým nožkám dopřejete modrý nádech a zvolíte pudrově růžové šaty.

Budete-li kombinovat barevné punčochové kalhoty s podzimními vzorovanými šaty, prosím dbejte na to, aby byla barva silonek součástí potisku šatů, jinak byste vypadala opravdu nepěkně.

Můj tip na závěr

Barevné punčochy jsou samy o sobě velice výrazným prvkem celého outfitu, a tak to již příliš nepřehánějte s barvou bot, či kabelky. Maximálně si kupte nějakou pěknou podzimní rtěnku.

Článek Jak nosit barevné punčocháče letos na podzim byl publikován 2. října 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...