Jak a proč nosit pásky?

Sponzorované odkazy:

Jak a proč nosit pásky?

Historie nošení pásků má dlouhou tradici a je spojena s módními trendy a praktickými účely. Pojďme si nejdříve povědět něco o historii pásků, které jsou s námi zejména kvůli praktickým účelům opravdu dlouho. Časem se k nim přidala i estetická stránka věci a pásky se staly i důležitým stylovým módním doplňkem.

Historie nošení pásků

  • Starověk: Pásky byly používány již ve starověku. První pásky byly jednoduché šňůry nebo pruhy látky, které sloužily k upevnění oděvu.
  • Středověk: V období středověku se pásky staly důležitým doplňkem oděvu. Nosily se jako součást oděvu, ale také jako symbol společenského postavení.
  • Renesance a baroko: V 16. a 17. století se pásky staly módním doplňkem. Byly zdobeny různými materiály, jako jsou perly, kovové spony a výšivky.
  • 19. století: S rozvojem průmyslu se začaly vyrábět kožené pásky s kovovými sponami. Pásky byly stále důležitým prvkem mužského i ženského oděvu.
  • 20. století: Pásky se staly běžným doplňkem každodenního oblékání. Módní trendy se měnily – od úzkých pásků v 60. letech až po široké pásky v 80. letech.

Proč ve vaší garderobě nesmí pásky chybět?

Podpora oblečení: Pásky slouží k upevnění kalhot, sukní i kraťasů v oblasti pasu, aby vám oblečení lépe sedělo. Módní tečka na závěr: Pásky jsou velice důležitým módním doplňkem. Volba stylu, materiálu a spony odráží osobnost nositele. Pásek dokáže změnit vzhled šatů, doplní outfit a pomáhá sladit oblečení a další módní doplňky.

Osobně si myslím, že k nošení pásků se musí dospět, stejně jako třeba k lásce k olivám. Většina mladých lidí pásky nenosí, pokud ano, tak jako podporu oblečení, či vyjádření společenského statusu, aby bylo vidět, že si mohou dovolit pásek za několik (desítek) tisíc. Až později se začnou na pásek dívat jako něco, do dokáže změnit vzhled oblečení, vytvarovat postavu a zvýraznit její přednosti.

Pásek dokáže z obyčejných nevypasovaných šatů vytvořit okouzlující outfit, pokud pásek umístíte na správné místo. Opticky zúží pas, zvýrazní prsa, odpoutá pozornost od „příliš širokých boků“.

Pásky můžete volit nenápadné, které splynou s barvou oblečení, či naopak ve velmi výrazné barvě, kdy bude pásek působit jako akcentní prvek, jež přiláká pozornost. Místo pásku můžete použít i hedvábný šátek, krásný speciální řetízek – fantazii se meze nekladou. Důležité je, aby pásek ukázal na vaše přednosti a hlavně nebyl příliš těsný při nošení.

Článek Jak a proč nosit pásky? byl publikován 18. září 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...