Co nenosit uprostřed léta

Sponzorované odkazy:

Co nenosit uprostřed léta

Dnes máme přesně polovinu prázdnin za námi a pokud chcete vidět sklenici z poloviny plnou, dá se říci, že nás ještě čeká další měsíc sladkého nic nedělání, bez školních povinností našich dítek, možná máte ještě dovolenou před vámi. Sluníčko se letos činí a neustálé bouřky, střídání počasí, horko, kdy si myslíme, že se uvaříme, nikomu na náladě nepřidá. Než si začnete přát, ať už je zase zima, pojďte si přečíst náš článek, ve kterém vám poradíme, co v horkém letním počasí nenosit, abyste neumírali horkem.

Nejraději bychom všichni chodili tak, jak jsme přišli na svět. Svlékáme trička, hledáme ty nejvzdušnější střihy a materiály. Bohužel většina z nás nemůže trávit celé léto jen u bazénu a musíme vyrazit do zaměstnání, zařídit nějaké ty pochůzky a máme i obchodní jednání. Jaké jsou ale vlastně materiály či outfity, které bychom v létě nosit neměli?

Všechny kousky oblečení, které jsou ušity ze silných těžkých látek si nechte na podzim a zimu. V létě se vyhýbejte i džínovině, pokud není zrovna chladnější den. Vlna a pleteniny si mohou užívat svou dovolenou na dně vaší skříně.

Raději dejte přednost světlým a vzdušným látkám, jako je bavlna, viskóza a len. Absorbují pot a dovolí vaší pokožce dýchat.

Vyhněte se vrstvení

V zimě je vrstvení několika kousků oblečení způsobem, jak zůstat v teple. Je tedy logické, pokud budete vrstvit oblečení v létě, budete plavat ve vlastním potu. Bohužel některé společenské události a obchodní jednání stále vyžadují, abyste se dostavili v elegantním oblečení, obleku, dámy v kostýmku. Saka a blejzry jsou kouskem oblečení navíc, vaše pokožka nebude moci dýchat a vám bude horko. Snažte se vybrat sako, či blejzr, které budou elegantní, ale budou co možná nejlehčí a nejvzdušnější. Minimalizujte dobu, kdy budete mít vrstvu navíc na sobě. Při cestě na jednání sako sundejte, neřiďte v něm, ani se v něm nevydávejte domů.

Nenoste příliš těsné oblečení

Zejména dámy se rády pochlubí pěknou postavičkou v přiléhavých šatičkách, které jim sotva dovolí dýchat. Příliš těsné oblečení v létě vám může způsobit dokonce i zdravotní obtíže. Vaše tělo ani pokožka nemohou dýchat, budete se potit a dokonce se můžete i přehřát. Zejména, pokud jsou těsné šaty vyrobeny ze syntetického materiálu. Takové šaty si nechte na chladnější večer, anebo na podzimní sezónu.

Obloukem obcházejte tmavé barvy

Tmavé a ponuré barvy se nejen svým designem k radostnému létu nehodí, ale také vám v oblečení z takových barev bude zbytečně více horko. Některé barvy mohou absorbovat a zachycovat sluneční světlo více než jiné. Volte světlé barvy, pastely a noste co nejvíce bílé.

Nepřehánějte to s kosmetikou

Pro dámy i pány platí, že v létě se nepoužívají těžké parfémy, ze kterých může být vám i vašim kolegům nevolno. Dámy si ještě zapamatují, že v létě nemají používat příliš mnoho make-upu. Make-up zacpe vaše póry, vaše pleť nebude moci dýchat, dokonce se mohou objevit i nové nedokonalosti z přílišné produkce mazu.

Obuv vybírejte pečlivě

Češi jsou známý svými ponožkami v sandálech. V létě se snažte nosit otevřenou obuv (pokud to příležitost povolí). V uzavřené obuvi se budou vaše nohy potit, mohou vás svědit chodidla, uzavřená obuv v létě nahrává vzniku otlaků a plísní. Volte pantofle, žabky, sandály.

Chraňte se

Nezapomínejte v létě chránit pokožku vaší hlavy, noste čepice, kloboučky a klobouky. Nabízí fyzickou bariéru před škodlivým UV zářením. Samozřejmostí by měly být i sluneční brýle, které ochrání váš drahocenný zrak.

Článek Co nenosit uprostřed léta byl publikován 31. července 2024 v 07.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...