Nejkontroverznější kousek v pánském letním šatníku

Sponzorované odkazy:

Nejkontroverznější kousek v pánském letním šatníku

Lehká, rozevlátá, skvělá na léto a přitom tolik nenáviděná. Víte, o jakém kousku pánské garderoby se bavíme? Ano, je to havajská košile. Havajská košile neboli „Aloha košile“ je ikonická. Havajské košile pocházející z počátku 20. století byly vyrobeny čínskými a japonskými přistěhovalci za použití dovážených asijských látek se složitými překvapivými vzory. Havajské košile dodnes mají tendenci obsahovat výrazné květiny, scénické krajiny a kulturní motivy. Díky své rozmanitosti se staly oblíbenými pro letní dovolenkové radovánky.

Renesanci nošení rozepnuté havajské košile zařídil v devadesátých letech minulého století hlavní hrdina seriálu Vražedné pobřeží – soukromý detektiv Nick Slaughter, který ve svém džípu beze střechy a beze strachu potíral zločin v okolí. Se svým ikonickým culíkem a rozevlátou havajskou košilí lámal srdce žen a stal se miláčkem televizních divaček.

Pokud se chystáte do své skříně pořídit alespoň jednu „havajku“, ve které se budete vydávat k vodě a na dovolené, určitě vám pomůže pár tipů na její výběr.

Živé barvy

Odvážné havajské košile přicházejí v obrovské škále barev, od jasně žluté a oranžové až po sytě zelené a červené. Barvy často čerpají inspiraci z tropické krajiny Havaje. Živé barevné potisky přinesou barevný nádech do vaší garderoby. Křiklavé barvy přitahují pozornost, pokud nemáte dostatečné sebevědomí, připravte se na pohledy kolemjdoucích.

Tlumené barvy

Tlumené havajské košile mají jemnější tóny, jako jsou pastely, a jemné zemité odstíny. Tyto tlumené barvy lze snadno a všestranně zapracovat do různých outfitů. Nebudete na ulici středobodem zájmu kolemjdoucích a dá se říci, že splynete s davem.

Tradiční design havajské košile

Tradiční potisky jsou pro havajské košile nezbytné. Vyznačují se výraznými a složitými květinovými vzory, oceánskými prvky a dalšími tradičními polynéskými vzory. Tradiční tisky odrážejí spojení mezi přírodou, dědictvím předků a životním stylem na tomto pohádkově krásném ostrově.

Moderní potisky

Moderní potisky nabízejí svěží pohled na klasický design. Od nekonvenčních vzorů po abstraktní a geometrické tvary, tyto potisky mohou obsahovat živé barvy, drzou grafiku a nečekané kombinace.

Materiál použitý na výrobu havajské košile

Havajské košile jsou vyráběny z různých látek, z nichž každá má jedinečné výhody. Nejčastěji použité materiály:

  • Viskóza – Tradiční volba pro havajské košile s pohodlným a lehkým pocitem a měkkou a hladkou texturou. Košile z viskózy absorbují vlhkost a jsou prodyšné.
  • Hedvábí – Silné a odolné, přesto jemné na dotek. Hedvábí je termoregulační a ideální pro různé teploty.
  • Bambus – Bambus nabízí prodyšnost, měkkost, odolnost proti zápachu a ochranu proti UV záření.
  • Len – Velmi prodyšné košile, skvělé do horkého a vlhkého počasí. Len je známý pro svou odolnost, pevnost a vlastnosti odvádějící vlhkost.
  • Bavlna – Pohodlná a hypoalergenní, bavlna je nenáročná na údržbu a snadno se udržuje, ale nenabízí stejné vlastnosti odvádění vlhkosti jako viskóza.
  • Polyester – Polyester odolává mačkání a udržuje svůj tvar v průběhu času. Také zachovává barvu a odvádí vlhkost od těla, ale nemusí být tou nejprodyšnější variantou.
  • Nylon – Nylon je odolný proti opotřebení a je odolná tkanina, která poskytuje roztažnost a flexibilitu, ale nemusí být tak pohodlná a prodyšná jako přírodní tkaniny.

Foto:

Pixabay.com cz.pinterest.com/pin/675­680750370241077/, cz.pinterest.com/pin/962­644489090847277/,

Článek Nejkontroverznější kousek v pánském letním šatníku byl publikován 29. července 2024 v 07.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...