Výběr klasického pánského trička není tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát

Sponzorované odkazy:

Výběr klasického pánského trička není tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát

Nejvděčnější kousek pánského šatníku – obyčejné tričko. Všichni jich doma máte spousty. Značková, obyčejná, ta na doma, do dílny, ale i lepší Polo trička na důležitější schůzky. Různé barvy, střihy, velikosti, ale i materiály. Jít do obchodu pro nové tričko je úplně jednoduché – stačí projít regály a věšáky, mají jich stovky kusů. Ale není vše tak jednoduché, jak to vypadá. Skvěle padnoucí tričko, které dovolí vaší pokožce dýchat, nikde vás neškrtí, není v něm vidět bříško je jako drahocenný poklad. Zajímá vás, jak vybrat dokonalé tričko pro vás? S tím vám pomůže náš dnešní článek.

Střih a velikost

To, aby vám tričko dokonale sedělo zaručí perfektní střih, dílenské zpracování a dobře odhadnutá velikost. Ne všichni muži mají konfekční velikost. A tak má někdo široká ramena a tričko mu v pase plandá. Někdo zas má v ramenou vůli a v oblasti bříška jej tričko utiskuje a nedovolí se nadechnout. Pokud volíte nejmenší zlo a koupíte si tričko raději o velikost větší, akorát vám přidá opticky kilogramy navíc, bude se mačkat a vy budete vypadat neupraveně.
Příliš těsné tričko bude nepohodlné a celý den budete trávit zatahováním břicha, což není vůbec pohodlné. Při nákupu si tričko otočte na ruby a prohlédněte si zpracování švů, při zkoušení si dejte čas, abyste zjistili, zda vás švy nikde neškrábou, či netlačí. Takové tričko stejně nikdy nebudete nosit. Švy, kde se rukávy připevňují k tělu, by měly v ideálním případě přesně lícovat s místem, kde končí vaše rameno, aby tričko dokonale padlo. Rukávy trička by měly sahat zhruba do poloviny nadloktí. Kratší, či delší rukávy zaručí, že vaše postava bude v tričku vypadat nesouměrně a disproporčně. Spodní lem trička by neměl zasahovat níže než vaše boky, zakrývat pas a ideálně sahat pár centimetrů pod pásek.

Tvar výstřihu a límečku

Trička jsou nejčastěji s kulatým výstřihem případně s výstřihem do V. Trička s kulatým výstřihem připoutají pozornost k obličeji, vaše ramena budou vypadat hranatější, bohužel dvojitá brada více vynikne. Někdo nemá rád příliš těsná trička okolo krku. Tento střih je vhodný pro muže, kteří mají úzký obličej a krk, protože jim opticky srovnají proporce.

Tričko s výstřihem do V působí méně formálně, opticky protáhne postavu, hodí se pro muže s širším krkem a kulatějším obličejem, odvádí pozornost k hrudníku. Výstřih do V by neměl být příliš hluboký, vypadá velmi nepěkně, pokud se vám z výstřihu derou chloupky.

Materiál

Obecně platí, že výběr triček vyrobených ze 100% bavlny je správná cesta. Balvna je přírodní, měkká, chladivá a odolná proti statické elektřině, bavlna je prodyšná a snadno se udržuje. Další vhodnou možností je také směs polyesteru a bavlny 50/50, avšak syntetické vlákno je méně prodyšné, při nošení se snadněji žmolkuje a zvyšuje statickou elektřinu, absorbuje méně potu a tento materiál se vám snadno srazí v pračce i v sušičce. Trička vyrobená výhradně ze speciálních syntetických tkanin mohou lépe odvádět pot, ale jsou vhodná pouze na cvičení, a pokud se příliš nepotíte, budete se cítit mnohem méně pohodlně než v tričku ze stoprocentní bavlny.

Design a barva

Při výběru trička se určitě také musíte řídit jejich barvou, potiskem a designem. Nejklasičtěji vypadající trička jsou ta, která se dodávají v tradičních barvách: bílá, námořnická modrá, šedá, černá a zelená. Vyberte si tričko, které bude ladit s vaším celkovým barevným typem a tónem pleti.

Grafická trička

Grafická trička přišla na scénu později než jejich jednobarevné protějšky, a proto působí moderněji a mladistvějším dojmem. Jsou také ležérnější. A čím je grafika výraznější/větší, tím je tričko neformálnější. Grafická trička všeho druhu jsou tedy nejlépe vyhrazena pro volnočasové aktivity, jako je chození do posilovny, vyřizování pochůzek a pohodová setkání s kamarády.

Trička se stala jednoduchým základem většiny pánských ležérních šatníků. Ale to neznamená, že byste je měli koupit a nosit bez přemýšlení. Když budete věnovat pozornost věcem, jako je střih, barva a styl, můžete povýšit skromné tričko na univerzální, klasický kousek oblečení, ve kterém se budete nejen dobře cítit, ale budete vypadat skvěle.

Foto: Pixabay.com

Článek Výběr klasického pánského trička není tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát byl publikován 24. července 2024 v 07.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...