Je béžová na léto příliš nudná?

Sponzorované odkazy:

Je béžová na léto příliš nudná?

Béžová má špatnou pověst. Horší barva je podle škarohlídů už jenom šedivá. Před dvěma lety každý vychvaloval béžovou jako skvělou barvu pro kapslový šatník. A letos se chcete v létě obléci a máte vše béžové, bílé a černé a nemáte co na sebe? Protože béžová vám přijde nudná, když v ulicích vidíte všechny ty krásné ženy v šatičkách pastelových barev? Stydíte se v béžové vyjít na ulici? Po přečtení našeho článku zjistíte, že rozhodně nemusíte!

Jednou pro vždy – béžová je skvělá elegantní barva, která báječně ladí s letně opálenou pokožkou. Původně pochází dle Wikipedie název pro béžovou z francouzštiny, byl používán pro barvu přírodní vlny. Od té doby má béžová stovky jiných názvů, nechcete-li použít slovo béžová, lze ji nazvat krémovou, pískovou, ecru apod. Tyto názvy již nepůsobí tolik nudně. Lidé mají bohužel zafixováno, že co je béžové, je trapné. Ale béžová nemůže být k zahození, když jí Armani věnoval tolik místa ve svých kolekcích, že?

Zásada pro nošení béžové v létě zní: Kdo chce vypadat v béžové skvěle, musí k ní přidat kontrast. To je celé kouzlo.

Přidejte k béžové texturu

Pokud nakombinujete k béžové sukni, či kraťasům háčkovaný top, krajku, či lněnou halenku například v bílé barvě, uvidíte, že budete vypadat jednoduše báječně. To samé platí samozřejmě naopak – k béžové halence, či tričku se bude skvěle hodit plisovaná sukně, maxisukně v bohostylu, či sukně s volánky. Textura, krajka, zrnitost – to jsou pro béžovou nejlepší kamarádi.

Vyberte si svůj jedinečný styl

Pojďme spolu do ulic dokázat heslo: „béžová není nuda“. Vyberte si béžové oblečení v neobvyklém střihu, asymetrické, s volánky, velkým výstřihem – uvidíte, že béžová vám dovolí to, co by vám červená zakázala. Halenka béžové barvy s velkým výstřihem rozhodně nepůsobí tolik vulgárně, jako by tomu bylo u stejné halenky v červené barvě. A když už jsem zmínila tu červenou – zkuste někdy zaexperimentovat a nakombinujte červenou a béžovou. Toto nezvyklé spojení by vás třeba nenapadlo, ale vězte, že umí vypadat skvěle!

Článek o béžové bude mít příště pokračování ZDE.

Foto: cz.pinterest.com/pin/571­394271497890435/, cz.pinterest.com/pin/851­46249197288537/, cz.pinterest.com/pin/646­759196517014818/, cz.pinterest.com/pin/151­292868726728430/,

Článek Je béžová na léto příliš nudná? byl publikován 17. července 2024 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...