Bez pokrývky hlavy se na cesty nevydávejte!

Sponzorované odkazy:

Bez pokrývky hlavy se na cesty nevydávejte!

Máme léto v plném proudu, chystáte se na dovolenou, cestovat, poznávat svět. Na zemi máte položený kufr a přemýšlíte, co vám v něm ještě chybí? Opalovací krém, plážová taška, několikatery plavky. Spousta oblečení, co stejně nevyužijete, knížka, kterou za celou dovolenou ani neotevřete. Vyhoďte z kufru nepotřebné krámy a raději si tam přibalte pořádnou pokrývku hlavy.

Je jedno, zda preferujete slamáky, kšiltovky, či kloboučky, bez pokrývky hlavy se zbytečně spálíte, bude vás bolet hlava a při nejhorším vám dovolenou zkazí úžeh. V našem článku vám poradíme, podle čeho si vybrat tu nejúžasnější pokrývku hlavy (nejen) na dovolenou, ale i na celé léto. A nebojte se, málokomu nějaký ten klobouček, či kšiltovka sluší, proto pojďme nošení pokrývek hlavy normalizovat, neposmívejme se sobě navzájem a smiřme se s tím, že budeme mít občas „ránu“, ale bude nám všem fajn. A špatně nám nebude z přílišného pobytu na sluníčku, ale spíš z množství vypitých koktejlů u plážového baru.

Pokud jde o cestování po celém světě, správná pokrývka hlavy může znamenat velký rozdíl. Ať už prozkoumáváte městské džungle poblíž domova nebo skutečné džungle na exotické dovolené, dobrá pokrývka hlavy vás nejen ochrání před živly, ale také vám dodá styl. Nejlepší pokrývka hlavy na cesty je skladná do zavazadla, funkční a moderní.

Styl pokrývce hlavy dodá hlavně design, látka, značka, která pokrývku hlavy vyrobila. Taková pokrývka hlavy zaručeně upoutá. Pokrývka hlavy by měla být také odolná, všestranně kombinovatelná a také by měla zajistit, že bude chránit vaši hlavu, pokožku obličeje a nebudete se v ní zbytečně potit.

Pokud je pokrývka hlavy skladná a z nemačkavého materiálu, bude to bonus navíc. Slamák by vám zabral pomalu polovinu místa v kufru, kšiltovka je tak napůl skladná, co se týče skladnosti vyhrávají látkové kloboučky. Z estetického hlediska rozhodně nikoliv.

Očekáváte-li na cestách déšť, zvažte, zda by vaše kšiltovka, či klobouk, neměly být vyrobeny z nějakého funkčního materiálu, který vás ochrání i před deštěm a vlhkostí.

Pro děti se zase vyrábí i kšiltovky, které mají zezadu látku navíc a kryj tak citlivou pokožku krku před spálením. Díky tomu, že jsou na ně použity speciální moderní látky, poskytují takového kšiltovky nejen fyzickou bariérou mezi pokožkou hlavy a krku, ale také ochranu proti UV záření. Tento typ kšiltovek se samozřejmě dá pořídit i pro dospělé, ale ruku na srdce, kdo by v našem věku chtěl dobrovolně vypadat jako slavný lovec Pampalini z pohádky našeho dětství?

Před tím, než si kšiltovku, či klobouk pořídíte, popřemýšlejte také nad tím, jak (ne)snadno se vám bude udržovat. Přeci jen kontakt se slanou vodou, pískem, špinavýma rukama, potem z čela a také opalovacími krémy zaručí, že pokrývka hlavy rozhodně dlouho čistá nezůstane.

Článek Bez pokrývky hlavy se na cesty nevydávejte! byl publikován 10. července 2024 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...