Vybrat osušku na pláž není tak jednoduché, jak se zdá!

Sponzorované odkazy:

Vybrat osušku na pláž není tak jednoduché, jak se zdá!

Dnešní článek příliš nesouvisí s oblékáním, ale momentálně je to téma, které zajímá každého z nás. Možná si myslíte, že výběr plážové osušky je jednoduchý proces. Stačí si vybrat zábavný design pro vás nebo děti, dostupnou cenu a můžete vyrazit, že? Ne tak rychle. Pro nejlepší možný zážitek z pláže chcete ručník, který vydrží a nebude vás studit, když vás přestanou vodní radovánky nudit a budete se chtít opalovat.

Je jedno, zda vybíráte osušku na exotickou pláž, či k českému rybníku. Vždy by měl splňovat tyto parametry:

Absorbuje dokonale vodu?

Plážové osušky obvykle plní dvojí funkci – jsou nezbytné k osušení po dovádění ve vlnách a také se používají jako bariéra mezi vámi a pískem při opalování. Mokrý ručník vytváří značné nepohodlí, písek se na něj lepí, pomalu schne a často začne i při pravidelném praní zapáchat. Ideální materiál? Směs bavlny a froté.

Jak je osuška měkká?

Všichni jsme už koupili ručníky a osušky ze supermarketu, které vás při sušení drhnou, jako byste potřebovali peeling. Ano, jsou levné, takže když je na pláži zapomenete, nebudu vám chybět, ale to je tak asi vše. Vyhýbejte se příliš levným ručníkům obloukem.

Je osuška dostatečně velká?

Výrobci ručníků je snad úmyslně vyrábí v divných velikostech. Blbě se skládají, a když si chcete lehnout, vždy vám někde z osušky přečuhuje nějaká ta končetina, anebo dokonce z osušky rozkošně přetékáte do stran. Ne, všichni nemají postavy Barbie a Kena. Proto vybírejte osušku v co možná největší velikosti, budete mít jistotu, že se na ní pohodlně vejdete vy, knížka, časopis a další plážové nezbytnosti, dokonce k sobě budete moci někoho pozvat na „piknik“. Zkuste si v obchodě osušku složit anebo srolovat, záleží na tom, co preferujete, bude-li dostatečně skladná do vaší oblíbené plážové tašky.

Vypadá dostatečně stylově?

Dobře, tak už jsme vybrali osušku, která naši pleť pohladí a ochrání před mokrem a pískem, půjde snadno složit, ale stejně to nemusí být dokonalá osuška. Proč? Protože bude mít na sobě divný vzor, či obrázek, co není trendy. Nebojte se při výběru designu být hraví a vyberte si osušku, kterou široko daleko nebude nikdo mít. Vykašlete se na palmy, zvolte postavičky z nejnovějšího animáku, a ne, nemyslím tím osušku pro děti, ale pro vás. Je léto, kdy jindy si můžeme odpočinout, zasmát se a být tak trochu střelení?

Můj tip na závěr – až půjdete do obchodu pro osušku, nezapomeňte na parádní bábovičky, kyblíček a lopatky, spoustu lopatek. Třeba na pláži s dětmi vyhrabete poklad, třeba se u toho po dlouhé době opravdu pobavíte.

Článek Vybrat osušku na pláž není tak jednoduché, jak se zdá! byl publikován 8. července 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...