Jak nosit šortky i ve vyšším věku

Sponzorované odkazy:

Jak nosit šortky i ve vyšším věku

Pokud je vaším oblíbeným ročním obdobím léto, jistě se teď radujete. Chcete se v letních vedrech cítit pohodlně, ale nechcete způsobit nějaké módní faux pas, jistě se vyhýbáte šortkám, protože už vám není sladkých -náct, protože se říká, že šortky jsou pouze pro mladé s dokonalýma nohama.

Obecně se nám nepsaná módní pravidla snaží naznačit, že čím jsme starší, tím více musíme být zahalení. Vykašlete se na módní diktát a pravidla z počátku minulého století a přestaňte se v létě zbytečně potit. Máte-li náladu si vzít minisukni, či šortky, nikde není psáno, že si je nemůžete obléci. Stačí jít na to trochu chytře a zaručuji vám, že budete v šortkách vypadat dobře i v šedesáti.

Šortky jsou skvělé na cestování, procházky po městě i na pláži, na letní kávu s kamarádkou, ale i na sportování.

Jak nosit šortky i ve vyšším věku?

Noste šortky s vysokým pasem

Jsou letos v módě, schovají povolenější bříško, prodlouží vám nohy a opticky zúží siluetu.

Elegantní look

Chcete mít na sobě šortky a přitom vypadat elegantně? Oblečte šortky a bílou košili, u které si vyhrnete rukávy. Budete vypadat nedbale elegantně a uvolněně.

Dlouhé nebo krátké?

Při výběru šortek, které budou lichotit vaší postavě je důležitá také jejich délka. Pokud se vydáte na nákup nových šortek, vezměte si s sebou obuv, kterou k nim budete nosit. Jedině tak vyberete správnou délku. Ty extrémně krátké, ze kterých leze polovina pozadí přeci jen nechte trochu mladší generaci. Také příliš děravé a otrhané džínové kraťasy budou vypadat nepatřičně.

Inspirace kanceláří

Velmi netradičně vypadá kombinace rozpustilých šortek a lehkého blejzru, či saka, které dodají vašemu vzhledu punc důvěryhodnosti a spolehlivosti. Sako a blejzr by měly být vypasované, oversized velikost saka v kombinaci s věkem a příliš krátkými šortkami by mohla působit nepatřičně.

Krátké nohy?

Nenoste k šortkám tzv. gladiátorské sandálky, ani obuv, co se zavazuje na lýtkách. Také to, že vám nebudou v keckách vidět ponožky, dokáže opticky prodloužit nohy. I potisk na šortkách pomůže alespoň pohledově s délkou vašich nohou pomoci – když vsadíte na vertikální proužky. Obuv by měla být tělová, klidně na klínku, či platformě. Pleťová barva obuvi, co nejvíce podobná vaší pokožce budí dojem, že jsou vaše nohy nekonečně dlouhé.

Monochromatický look

V létě si klidně oblečte šortky, tílko a šifónovou halenku místo saka – vše v jedné barvě. Je to neskutečně šik kombinace a je úplně jedno, na jakou barvu vsadíte, jednobarevný look bude působit vzdušně, moderně. Barvičku můžete dodat pomocí doplňků. Zajímavý náhrdelník, či kabelka ve spojení s monochromatickým lookem skvěle vyniknou.

Přidejte texturu

Nebojte se ani šortek z netradičních materiálů. Třeba bílé háčkované šortky skvěle upozorní na pěkně opálené nohy. Vypadají honosně, romanticky a snadno se vám budou kombinovat s nejrůznější­mi topy.

Foto: cz.pinterest.com/pin/321­866704633390517/, cz.pinterest.com/pin/991­49629291072406/, cz.pinterest.com/pin/365­9243439525931/,

Článek Jak nosit šortky i ve vyšším věku byl publikován 1. července 2024 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...