Problém s parfémy v létě. Jaký vybrat a jak na to, aby nám dlouho vydržel?

Sponzorované odkazy:

Problém s parfémy v létě. Jaký vybrat a jak na to, aby nám dlouho vydržel?

Všechny ženy víme, že při výběru letního parfému je důležité zohlednit několik faktorů, aby vůně byla příjemná jak pro vás, tak pro vaše okolí. Těžké a omamné vůně si nechte na zimu a zvolte nějakou svěží ovocnou, či květinovou vůni.

Podle kterých faktorů bychom se měli rozhodnout pro naši novou vůni?

Typ vůně: V létě se hodí spíše lehké a svěží vůně, které nebudou v horku působit těžce. Vybírejte z ovocných, citrusových a květinových tónů. Oblíbené jsou například parfémy s bergamgamotm, citronem, pomerančem, jasmínem, růží, konvalinkou nebo mořskými tóny.

Intenzita parfému: V horkém počasí se vůně snáze šíří a vydrží déle, proto je vhodné volit parfémy s nižší koncentrací. Místo parfému zkuste Eau de Toilette nebo Eau de Cologne.

Při aplikaci parfému to nepřehánějte: Parfém nanášejte na pulzní body, jako jsou zápěstí, krk a dekolt. Vyhněte se aplikaci na oblečení, na kterém by mohly skvrny od parfému zanechat nevzhledné stopy.

Dávejte pozor na skladování: Parfémy skladujte na chladném a tmavém místě, mimo dosah slunečního světla a tepla.

Před nákupem si parfém vždy vyzkoušejte na kůži a nechte vůni rozvinout. Nebojte se kombinovat různé vůně a vytvářet tak vlastní originální parfém. V parném letním dni si s sebou vezměte malou lahvičku parfému s rozprašovačem pro osvěžení během dne.

Jak se liší vůně, podle podílu vonné složky?

****Extrakt, Pevný parfém:** 20 až 30 procent vonných složek (někdy se označuje jako Extrait) Parfém:** 15 až 25 procent Eau de Parfum (EDP): 8 procent až 15 procent (parfémová voda) Eau de Toilette (EDT): 4 až 8 procent (toaletní voda) Eau de Cologne (EDC): 2 až 4 procenta (kolínská voda) Parfémovaný tělový krém/mléko: 3 až 4 procenta Voda po holení: 2 až 4 procenta

Pokračování článku o parfémech v létě najdete ZDE.

Článek Problém s parfémy v létě. Jaký vybrat a jak na to, aby nám dlouho vydržel? byl publikován 12. června 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...