Vyberte ty nejlepší plavky pro vaše dítě

Sponzorované odkazy:

Vyberte ty nejlepší plavky pro vaše dítě

Když vaše dítko odroste plenkám do vody, je nejvyšší čas poohlédnout se po klasických plavkách. Na trhu je nepřeberné množství plavek pro holčičky i pro chlapce. Nevíte, pro jaké plavky se rozhodnout? Přečtěte si náš článek, ve kterém přinášíme pár tipů, díky kterým se snadněji rozhodnete.

Jelikož už máme léto v plném proudu, určitě vás láká prostě zajet do obchodního domu a vybrat ty nejlevnější plavky. Spousta modelů dětských plavek kromě toho, že se hodí do vody na koupání, nabízí něco navíc. Co to je? Speciální rychleschnoucí materiál s UV filtrem, který vašim dětem zajistí lepší ochranu.

Určitě speciální UV ochranu oceníte. Dětská pokožka je velice citlivá, snadno se spálí. Určitě nesmíte zapomenout na to, že děti je třeba mazat kvalitním krémem s vysokým UV faktorem po každém pobytu ve vodě. Samozřejmostí by měla být pokrývka hlavy. Pokud se vašemu dítku nelíbí klobouček, poohlédněte se v obchodě po kšiltovce, která dokáže krýt i krk dítěte, takže budete mít jistotu, že se mu tato část těla nespálí. Bývají také vyrobeny z materiálu, jež rychle uschne a samozřejmě také nabízí UV ochranu.

Plavky byste neměli kupovat bez toho, aniž by si je vaše dítko vyzkoušelo. Málokteré dítě má zcela konfekční velikost, většinou jsou plavky příliš široké a plandají, nebo na danou velikost u dívčích plavek bývají příliš krátká ramínka u jednodílných plavek. Ani zbytečně těsné plavky by neměly skončit ve vašem nákupním košíku.

Děti se v plavkách nejen máchají ve vodě, ale na břehu staví hrady, koupou díry, plácají bábovičky. Příliš těsné plavky jim nedovolí dostatečný pohyb a budou se jim zařezávat. Příliš vykrojené plavky v intimní oblasti také nekupujte, nikdo nechce mít písek až bůhvíkde…

Nekupujte plavky ani z asijských e-shopů, či z tržnice. O tom, z jakého materiálu jsou doopravdy vyrobeny, se nikde nedočtete, nemůžete je z logiky věci pořádně vyprat a zbavit je škodlivých chemikálií, kterými bývají textilie ošetřeny pro dlouhý transport, takže byste zbytečně riskovali vyrážku, či alergickou reakci.

Správný materiál je u plavek pro děti velice důležitý, měl by být prodyšný, zároveň rychleschnoucí. Nejčastěji bývají plavky vyrobeny ze směsí několika materiálů – zejména polyesteru, nylonu, spandexu a lycry. Materiál by měl být stálobarevný, umožňovat alespoň ruční praní a měl by odolávat působení chlóru a slané vody. Pečlivě si proto v obchodě prostudujte cedulku s doporučovanou údržbou.

Článek Vyberte ty nejlepší plavky pro vaše dítě byl publikován 5. července 2023 v 07.00 v rubrice Dětská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...