Kapslový šatník přináší spoustu výhod i teenagerům

Sponzorované odkazy:

Kapslový šatník přináší spoustu výhod i teenagerům

V posledních dvou letech se velmi často zmiňuje v oblasti oblékání pojem kapslový šatník. Tento pojem se k nám dostal z anglického capsule wardrobe. V podstatě jde o minimalistický a snadno udržitelný šatník, který obsahuje kousky, které se dají mezi sebou snadno kombinovat.

Oblékání teenagerů je samo o sobě oříškem, protože velice dbají na poslední módní výstřelky, navíc jejich vkus ovlivňují názory přátel, s kterými zrovna kamarádí. S teenagery je ještě jeden další problém – velice rychle rostou.

Nemusíte každý týden svému teenagerovi kupovat komplet celý šatník. Díky kapslovému šatníku budou mít základní kousky a vy jim sem tam můžete dopřát nějaký ten módní výstřelek. Vždy se snažte kupovat kvalitní a nadčasové věci, které budete moci ještě někomu prodat, až z nich vaše pubertální dítě vyroste.

Při sestavování kapslového šatníku pro teenagery je důležité vybrat několik výrazných kousků, které dodají jejich oblečení hravost a osobitost. Tyto kousky by měly být poutavé, jedinečné a měly by odrážet styl vašeho teenagera.

Máte-li ráda módu, ale vaše dospívající dcerka si k šatům obleče kecky a síťované punčochy, určitě ji tak nechte být, jen jí vysvětlete principy kombinování, aby nevypadala, jako by utekla od cirkusu. Mladé dívky mají obvykle velice rády výrazné doplňky, které mohou základní kousky kapslového šatníku ozvláštnit. Díky doplňkům mohou vypadat každý den jinak.

Mladí chlapci ocení nějaké univerzální kousky, jakými jsou džínová a kožená bunda, kalhoty, které odráží jejich záliby – někteří sáhnou po volných kapsáčích, jiní mají raději rifle, či chino kalhoty.

Nenakupujte oblečení pro teenagery bez jejich účasti v obchodě, aby do toho mohli mluvit. Vyberte pouze to, na čem se s nimi shodnete.

Pořizujte oblečení v neutrálních barvách, které se snadno kombinují: černá, bílá, šedá, béžová, které skvěle doplní jakoukoliv jinou barvu.

Článek Kapslový šatník přináší spoustu výhod i teenagerům byl publikován 21. června 2023 v 07.00 v rubrice Dětská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...