Proč se moderní gentleman neobejde bez kvalitní a dobře padnoucí obuvi?

Sponzorované odkazy:

Proč se moderní gentleman neobejde bez kvalitní a dobře padnoucí obuvi?

Podívejte se lidem na boty a budete mít představu, jací doopravdy jsou. Nedbalí lidé mívají neopečovávanou obuv a i když se navléknou do značkového oblečení, obuv je to, co prozradí, zda na sebe dbáte, či nikoliv.

Chcete-li dělat byznys na úrovni, nemůžete si k drahému saku obléci levné boty, které budou navíc špinavé. Už od dob, kdy lidé začali nosit první obuv, byly pěkné boty symbolem společenského statusu, i když byly boty pouze vyrobené z papyru, bylo vidět, že se jedná o váženého občana, protože například otroci v Egyptě běžně chodili bosi.

Pánové, myslíte si, že si vašich bot nikdo nevšimne? Jste omylu, protože detaily, jako jsou manžetové knoflíky, kravata, opasek a obuv, dotváří dojem z celého vašeho outfitu. Tím, že oblečete kvalitní pár obuvi, dáte světu najevo, že vám záleží na detailech, že se vyznáte, ale v dnešní době i to, že máte dostatek financí.

V první řadě je důležitá, aby vaše obuv byla čistá, případně i vyleštěná, pevně zavázaná, nesmí se třepit tkaničky, ani být ochozená podrážka.

Jak vlastně poznáte kvalitní obuv? Bývá vyrobena z kůže a dalších prémiových materiálů, její švy jsou pevné, pravidelné, nikde se na pohledové straně nezdvojují, nikde nekouká přebytek lepidla. Důležitou vlastností dobré obuvi je samozřejmě také pohodlnost. Vnitřní stélka by měla být měkká a samozřejmě nejlépe také kožená. Obuv musí být dostatečně široká, aby se vám v ní nemačkaly prsty, nezapomínejte na nadměrek, který zajistí optimální pohodlí také při chůzi a dovolí vašim chodidlům přirozený pohyb.

Boty ve stejném odstínu, jaký mají vaše kalhoty, vám mohou opticky prodloužit nohy, to se bude hodit pánům s menší postavou. Uvidíte, že si správné barevné kombinace dámy všimnou. Pryč je doba, kdy bylo jedno, co muž na sobě nosí, dnes se i muži chtějí oblékat stylově a elegantně, to se bez páru kvalitních a dobře zpracovaných bot neobejde. Raději ušetřete na jiném kousku ve vašem šatníku, ale do obuvi se vyplatí investovat.

Článek Proč se moderní gentleman neobejde bez kvalitní a dobře padnoucí obuvi? byl publikován 7. června 2023 v 06.00 v rubrice Boty a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...