Jste příliš vysoká? Oblečení vás může opticky zkrátit

Sponzorované odkazy:

Jste příliš vysoká? Oblečení vás může opticky zkrátit

My ženy nejsme nikdy dost spokojené se svým vzhledem. Příliš malá prsa, krátké nohy, špatný účes, první vrásky. Místo toho, abychom si užívaly své ženskosti, tak hledáme nejmenší nedostatky na naší pleti, či postavě. Jste vyšší, než vaše kamarádky a když jdete společně do města, tak si připadáte proti nim jako rozhledna? Poradíme vám pár triků na to, jak se oblékat, pokud měříte víc, než někteří muži.

Vysoké ženy si mohou dovolit vzoryVysoké ženy si mohou dovolit vzory

Tall velikost

Určitě neuděláte chybu, pokud se v ochodech s oblečením poohlédnete po označení TALL. Kdo je vysoký, nemusí být také obézní a tak nemá smysl si kupovat oblečení XXL, jenom proto, aby vám v tričku netáhlo na záda. Dalším problémem bývají příliš krátké nohavice u kalhot a rukávy u svetrů a bundiček. Nezoufejte, kolegyně, které řeší opačný problém s výškou, také marně přehrabují hadříky, ve snaze najít něco „přímo na tělo“.

V některém oblečení budete vypadat směšněV některém oblečení budete vypadat směšně

Udělejte z nevýhody výhodu

Určitě se okamžitě přestaňte hrbit a krčit, abyste nevyčuhovala z davu. Berte svou výšku jako přednost. Můžete si dovolit přibrat pár kilogramů a nikdo si toho ani nevšimne. Některé typy oblečení na vysokých ženách vypadají daleko lépe. A můžete si dovolit nosit k sukni kecky a nemusí vás trápit, že vám opticky na výšce uberou několik centimetrů. Navíc nebudete mít otlačené nohy z častého nošení podpatků.

Držte se pravidel

Základní pravidlo při oblékání zní: vertikální pruhy prodlužují, horizontální rozšiřují. A toho se držte. Můžete si dovolit pruhovaná trička v námořnickém stylu, doplněná tmavě modrým blejzrem a džínami a budete za bohyni. Také si klidně vybírejte šaty bez ramínek, s Carmen výstřihem, či velkými květinovými vzory. Další výhodou je, že vám kostkované kalhoty budou perfektně sedět.

Dalším způsobem, jak opticky zkrátit postavu je snažit se rozbít vertikálu. Širokým páskem, či šátkem uvázaným kolem pasu. Můžete nosit trojúhelníkové a jiné geometrické vzory. Zavinovací šaty s volánky na spodním lemu vás lehce opticky rozšíří, ale roztříští dojem příliš dlouhého těla.

Volte horizontální proužkyVolte horizontální proužky

Nezapomínejte na doplňky a styling

Klidně si oblečte boty, které se zavazují kolem kotníků, či dokonce až na lýtkách, vy si to můžete dovolit. Pamatujete doby, kdy byly na léto tolik oblíbené gladiátorské sandály a všechny krátké ženy hubovaly, že jim zkracují nohy? Vám budou slušet! Noste kulaté, či drobné náušnice, obojkové náhrdelníky, zapomeňte na ty příliš dlouhé. Místo výstřihu do V zvolte kulatý, či Carmen výstřih.

Snažte se o horizontální rozšířeníSnažte se o horizontální rozšíření

Raději nenoste ani příliš vyčesané culíky a drdoly, ještě by vaši siluetu protáhly, prospěje vám účes, kdy vlasy lehce splývají na ramena. A hlavně, mějte se ráda taková, jaká jste.

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článek Jste příliš vysoká? Oblečení vás může opticky zkrátit byl publikován 23. srpna 2021 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...