Jak se oblékat, když nám příroda nedopřála příliš mnoho centimetrů?

Sponzorované odkazy:

Jak se oblékat, když nám příroda nedopřála příliš mnoho centimetrů?

Ženy jsou od přírody nižší než muži, ale některé jsou opravdu velmi nízké. Většina oblečení v konfekci je ušita na průměrnou výšku 170 centimetrů, a tak mají dámy, které příliš nevyrostly s nákupem oblečení. Pokud už na ně něco velikostně sedí, na jejich drobnějším těle vypadají některé módní kousky spíše směšně. Jak se oblékat, když potřebujete petite velikost?

Máte málo centimetrů?Máte málo centimetrů?

Například v Anglii běžné řetězce s oblečením mají své řady pro PETITE (drobnější) a TALL (extra vysoké) ženy. U nás to ještě tak rozšířené není, ale už se objevují první vlaštovky.

Příliš dlouhé topy a kalhoty nás nutí si je nechat neustále někde zkracovat, či se v nich cítíme jako v pytli, to má jistě vliv na sebevědomí. Nikdy se v oblečení nebudeme cítit tak dobře, jako průměrně vysoké kamarádky. Navíc si od nich ani oblečení nemůžeme půjčovat.

Jak se oblékat s drobnější postavou?

Oblečte se tak, abyste vypadala vyšší a štíhlejší

Drobné a štíhlé ženy to mají trošičku jednodušší, boubelky, které příliš nevyrostly, řeší další problém Velmi štíhlé a drobné ženy mohou nakupovat v kolekcích pro náctiletá děvčata. Ale nemusíte zouvat, boty na podpatku, kvalitní, dobře padnoucí spodní prádlo a optické klamy vám pomohou získat pěkných pár centimetrů navíc.

Prodlužte své nohyProdlužte své nohy

Buďte jednoduše vertikální

Horizontální proužky a příliš velké vzory vás opticky ještě více zkrátí a rozšíří, proto se porozhlédněte po oblečení, které má na sobě vertikální proužky a vzory. Navíc i oblečení můžete vrstvit tak, aby vás opticky zúžilo a prodloužilo. Noste šaty, sukně, kalhoty a topy v jedné barvě, doplňte je blazerem, kardiganem, či trenčkotem v kontrastní barvě.

Stejnobarevná linie středu těla a kalhot prodlouží vaši postavu. Boty vám pomohou přidat pár centimetrů. Buď zvolte pudrové, či pleťové, jež opticky protáhnou vaše nohy do nekonečna. Anebo můžete na to jít od lesa, zejména na podzim a v zimě, kdy se nosí kalhoty, volte barvu bot, která je shodná s vašimi džínami, či kalhotami. Pozor na to – příliš široké kalhoty vám na délce uberou.

Volte menší kabelkyVolte menší kabelky

Kabelka

Volte topy s výstřihy do V, protáhlé náušnice, šátky nechte volně padat po vašem krku, náhrdelníky také volte volně visací a delší – cokoliv, co prodlouží vaši délku je váš přítel. Nikoliv tak kabelky. Obrovské shoppery budou na vašem rameni vypadat větší, než doopravdy jsou, proto si raději pořiďte drobnější kabelky. Na večer psaníčko do ruky, na běžné nošení volte crossbody tašky, či menší kousky. I módní batůžky volte menší a drobnější.

Světlé barvy vypadají ženskySvětlé barvy vypadají žensky

Vlasy

Vlasy jsou korunou krásy a i ty vám pomohou přidat pár centimetrů navíc. Noste je vyčesané do drdolu, či culíku. Vynechte ofiny a nenoste dlouhé vlasy do pasu volně rozpuštěné, pokud nechcete vypadat jako chodící paruka.

Doplňky

I u doplňků buďte střídmější. Tenké pásky, náramky, nekupujte si příliš masivní šperky. Také pečlivě vybírejte oblečení, které má na sobě aplikace, volánky a kanýry. V jednoduchosti je krása a vám decentní, jednoduché oblečení bez ozdob prospěje o to více.

A co vy? Máte nějakou svou oblíbenou značku oblečení, které myslí na menší ženy?

Volte boty v pleťové barvěVolte boty v pleťové barvě

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článek Jak se oblékat, když nám příroda nedopřála příliš mnoho centimetrů? byl publikován 11. srpna 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...