Jak vám může oblečení pomoci k úspěchu v zaměstnání?

Sponzorované odkazy:

Jak vám může oblečení pomoci k úspěchu v zaměstnání?

Jistě se zalíbením sledujete nejnovější trendy na módních přehlídkách a zajímáte se o to, co je letos in. Ale věděly jste, že to, co si dnes a denně oblékáte, má obrovský vliv na to, jak vás lidé vnímají? Dokonce to může ovlivnit vaši kariéru! Jak se oblékat tak, aby vám váš šatník otevřel dveře k povýšení?

Oblékejte se střídměOblékejte se střídmě

Když se v oblečení cítíme dobře, má to vliv na naše sebevědomí i na pracovní nasazení, správná kombinace dobře padnoucích kousků, neutrální make-up a decentní doplňky jsou do zaměstnání to pravé ořechové.

Co není do zaměstnání vhodné?

Příliš volné, příliš těsné, příliš krátké, či příliš dlouhé. To, v čem nám je horko, to, co je sexy a křiklavé barvy a vzory. Extra faux pas je, když vám je přes oblečení vidět spodní prádlo.

Stále se v některých sektorech, bankách a nadnárodních společnostech dbá na to, aby měla dáma na sobě punčochy. Nahé nohy jsou brány jako překročení pracovního dress code. Nechcete-li nosit silonky, existují punčochy ve spreji.

Volte klasické kouskyVolte klasické kousky

Do kanceláře patří boty s uzavřenou špičkou, i když je venku horko. Čisté, neošlapané a neokopané, na odpovídajícím podpatku.

Doma nechte příliš třpytivé, bižuterní náušnice, cokoliv se cvočky, kožené, volte umírněné doplňky, které jemně dokreslí vaši ženskost. Kabelka je tečkou celého outfitu. Nenoste sebou do práce kabelku, do které se vám vejde nákup na večer pro celou rodinu, přestože je to praktické, působí to velmi buranským dojmem. Speciálně, pokud vás čeká důležité obchodní jednání.

Pečujte o sebe

Nejen to, co na sebe oblékáte, tvoří celkový dojem. Důležité je také pečovat o svou pleť, vlasy a ruce. Ruce by měly mít upravené nehty, bez oprýskaného laku, nebo takového, který je příliš křiklavý. Kamínky, razítka a ozdoby na nehty si nechte od vaší nehtařky udělat, až pojedete na dovolenou. Nejvíce šik je jemná francouzská manikúra.

Pečujte o sebePečujte o sebe

Vlasy noste volně, či stáhnuté do decentního drdolu. Příliš neexperimentujte s výraznými zelenými, červenými a modrými melíry. Ty se hodí do zaměstnání, kde je třeba být kreativní, ale vrcholová manažerka působit důvěryhodně nebude. Žádný make-up nebude dokonalý, pokud budete mít problémy s pletí. Důležitá je každodenní péče. Do práce se vyvarujte přehnaného líčení, kouřové stíny si nechte na večírek. Stejně tak lesklé stíny, přehnaná zdravíčka a konturování.

Článek Jak vám může oblečení pomoci k úspěchu v zaměstnání? byl publikován 9. srpna 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...