Jak oblékat malé děti v létě?

Sponzorované odkazy:

Jak oblékat malé děti v létě?

Je čím dál větší horko a váš mrňousek začal chodit a objevuje svět. A vy marně přemýšlíte, jak oblékat batolata v létě, aby jim bylo co nejmenší horko, avšak se nespálila jejich citlivá pokožka? Máme pro vás pár tipů, které vám jejich oblékání usnadní.

Jak oblékat děti v horku?Jak oblékat děti v horku?

Pečlivě vybírejte materiál

U dětského oblečení je velmi důležitý zejména materiál oblečení. Upřímně – dětem je úplně jedno, jestli mají značkové tričko nebo ne. Ale co je důležité, aby je oblečení nikde neškrtilo, neškrábalo a aby bylo prodyšné. Nejlepší je lehká bavlna. Maličké verze fotbalových dresů jsou sice neskutečně cool, ale pokožce vašeho dítěte nedovolí dýchat.

Holčičkám budou stačit šatičkyHolčičkám budou stačit šatičky

Oblékejte děti co nejjednodušeji

Malým chlapcům stačí tričko plenky a botičky, holčičkám budou stačit lehké plátěné šaty. Obojí volte co možná nejvolnější, aby se tělo vašeho dítěte nepřehřívalo. Extrémně důležitá je především pokrývka hlavy, aby vaše dítě nemělo úžeh. Volte také světlé pastelové barvy. Nezapomínejte také chránit pokožku vašeho dítěte mazání kvalitním ochranným krémem s vysokým ochranným faktorem. K vodě se prodávají speciální oblečky na koupání, které nepropouští UV záření.

Myslete na dostatečný pitný režimMyslete na dostatečný pitný režim

Do naha!

Ve dnech, kdy ani my dospělí nemůžeme vedrem ani dýchat, klidně nechte vaše batole běhat po zahradě nahaté s pokrývkou hlavy. Drobné nehody se schovají do trávy a vašemu děťátku bude lépe.

Nechte děti běhat navolnoNechte děti běhat navolno

Chraňte také oči vašeho dítěte

Může se vám to zdát příliš brzy, ale nezapomínejte ani na sluneční brýle. Ochrání oči vašeho dítěte přede UVA a UVB zářením. Batolata nenosí brejličky ráda, ale prodávají se speciální modely, které nepadají, mají totiž místo klasických nožiček gumičku.

Sandálky

Nezapomínejte, že dětské nožičky se více potí a tak na první průzkumy světa pořiďte vašemu děťátku prodyšné sandálky. Běhání na boso po zahradě je sice fajn, ale toho breku, když se omylem šlápne na vosu!

Ať spí nalehkoAť spí nalehko

Pyžamo

I v noci je v létě horko a i pyžamko by mělo být co možná nejlehčí, aby dítě v noci nebudilo přílišné teplo.

Článek Jak oblékat malé děti v létě? byl publikován 14. července 2021 v 09.00 v rubrice Dětská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...