Jarní parfémy - jak je poznat a které to jsou?

Tagy:  jarní parfém, vůně, tóny, ovoce, květiny, nákup, parfumerie, výběr

Sponzorované odkazy:

Jarní parfémy - jak je poznat a které to jsou?

Jaro a léto jsou symboly neustále svítícího sluníčka, radosti a optimismu, čímž bychom se v nejlepším případě měli neustále řídit. Zatímco v zimě, kdy si hezkých dní příliš neužijeme a sužují nás mrazy, se halíme do tmavých barev a teplých svetrů, na jaře a v létě volíme obvykle opačnou strategii v podobě barevně sladěných outfitů, triček s vtipnými potisky a nesmíme zapomenout ani na zajímavé doplňky. Ovšem s módou jde ruku v ruce i líčení a samozřejmě vůně, neboť teprve ten správný parfém dokáže i obyčejnou kombinaci trika a leginů, pozvednout na vyšší úroveň. Otázkou ale zůstává, jaký parfém zvolit a které vůně jsou do teplých jarních dní ideální…

Vybírejte pomalu a s rozumem, autor: polentafriaVybírejte pomalu a s rozumem, autor: polentafria

Jak vybírat?

Nejdůležitějším prvkem při výběru správné vůně je vždy to, jak vám sedí, neboť jak jistě víte, každý máme jinou pokožku a proto je zapotřebí vybírat opravdu pečlivě. Možná jste v supermarketu prošli kolem ženy, která krásně voněla a vy jste okamžitě zatoužili vonět naprosto stejně. S nadšením jste vběhli do první parfumerie a co se nestalo, záhy jste zjistili, že daná vůně není zdaleka tak úžasná, jak jste si zpočátku mysleli. To samé platí i o tom, pokud pouze přivoníte k flakónu. Vždy mějte na paměti, že jak bude parfém cítit poznáte pouze v případě, že jej vyzkoušíte na vlastní kůži. Do parfumerie tedy přijďte nenavoněné, ale také bez ošetření tělovým mlékem a jinými krémy, které by rozležení vůně na pokožce, mohly výrazně ovlivnit. Rovněž použijte testovací proužky, které vám při výběru budou skvělým pomocníkem. Velice důležitým bodem při koupi parfému je také čas. Počkejte alespoň hodinu, jak vůně reaguje a poté se rozhodněte, jestli budete investovat anebo se ještě poohlédnete. Vždy se řiďte svým ženským instinktem, který vám napoví, jestli se právě v oblaku tohoto parfému cítíte tak, jak byste měli, čili uvolněně a maximálně příjemně.

Jak poznat jarní vůně?

Jarní a letní vůně by měly být vždy odlehčené a oproštěné od složitých kombinací. Zapomeňte tedy na esenciální oleje, dřevo, pižmo a koření. Čím by ale naopak vůně měla jednoznačně vynikat, jsou přírodní aromata nejrůznějších květin jako je konvalinka, růže, levandule nebo třeba lilie. Jednoznačně jarními tóny lze označit také všechny ovocné vůně, převážně pak jahody, jablka, meloun nebo bílé hrozny. Lehkou a typicky svěží jarní vůní je například DKNY Be Delicious s typickou vůní zelených jablek.

Článek Jarní parfémy - jak je poznat a které to jsou? byl publikován 17. června 2013 v 12.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...